Sanne Mallant: zangeres, actrice en coach

Sanne Mallant is van jongs af aan altijd bezig geweest met zang en theater. Ondanks deze liefde koos ze na haar middelbare school eerst voor een opleiding in een heel andere richting: Gezondheidswetenschappen aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Na het succesvol afronden van deze studie bleven zang en theater aan haar trekken en in 2010 startte ze een musicalopleiding aan de MusicAllFactory in Tilburg. Hier kreeg ze les van o.a. Annerieke Groen, André van Hest, Harry Ruijl, Agaath Verspeten en Ingrid Zeegers en volgde ze masterclasses van Edward Hoepelman en Paul Eenens. Dankzij de MusicAllFactory is zij sinds 2013 een volleerd zangeres en musicalartieste. Momenteel is Sanne actief als freelance zangeres en actrice en is ze zodanig betrokken bij verschillende projecten. Daarnaast geeft zij musical- en zanglessen, zowel privé als via verschillende instanties.

Met een repertoire dat zowel pop, musical, kleinkunst als klassiek omvat, is Sanne een veelzijdige zangeres te noemen. Maar ongeacht het muziekgenre: met haar warme en mooie stem is ze altijd in staat om mensen te raken. Als zangeres is ze actief in verschillende formaties, zowel solo als met collega zangers of in bands.

NHD, 17 augustus 2015: “[…] “Zij kan wel zingen zeg!” is het algemene oordeel van de luisteraars. Inderdaad heeft Mallant een heerlijke, warme klank en legt ze veel gevoel in de liederen van onder andere Dolly Parton en Leonard Cohen.”

Publiek: “Sanne, ik heb genoten van je optreden aan de Middenweg in de Beemster. Moest stiekem even een traantje wegpinken.”

Naast haar activiteiten als zangeres en actrice is Sanne ook actief als docent en coach. Dit doet zij onder andere bij Muziek- en Dansschool Heiloo, Stichting Kunstzinnige Vorming Toonbeeld en freelance bij verschillende musicalgroepen.

iri_2424lichter