OVER SANNE

Sanne Mallant is van jongs af aan altijd bezig geweest met zang en theater. Ondanks deze liefde koos ze na haar middelbare school eerst voor een opleiding in een heel andere richting: Gezondheidswetenschappen aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Na het succesvol afronden van deze studie bleven zang en theater aan haar trekken en in 2010 startte ze een musicalopleiding aan de MusicAllFactory in Tilburg. Hier studeerde ze musical en zang onder leiding van Annerieke Groen, André van Hest, Harry Ruijl, Agaath Verspeten en Ingrid Zeegers en volgde ze masterclasses van Edward Hoepelman en Paul Eenens. In 2013 studeerde ze af als zangeres en musicalartieste.

In 2016 deed Sanne mee aan The Voice of Holland en zong daar cross-over: een combinatie van klassiek en pop. Ze kwam na de Blind Auditions in het team bij Marco Borsato, werd bij de Battle tegen Maan de Steenwinkel gestolen door Anouk en heeft na de Knock-Outs het programma verlaten.

Met een repertoire dat zowel musical, klassiek, kleinkunst pop en jazz omvat, is Sanne een veelzijdige zangeres te noemen. Maar ongeacht het muziekgenre: met haar warme en mooie klank is ze altijd in staat om mensen te raken.

Momenteel is Sanne actief als freelance zangeres en actrice en is ze zodanig betrokken bij verschillende projecten en muziekformaties. De laatste jaren wordt ze veel gevraagd als soliste bij koorconcerten. In die hoedanigheid stond zij ook al eens op hét podium van Nederland: de grote zaal van het Concertgebouw. Prachtig om daar te mogen zingen! Als zangeres is ze ook actief bij concerten en activiteiten van Showhero: een non-profit organisatie bestaande uit vrijwilligers die zich inzetten om de dromen van mensen met een beperking waar te maken. Tijdens grootse evenementen staan zij voor een volle zaal zingend, dansend en rappend te doen waar zíj blij van worden.

Onlangs is Sanne gestart met een opleiding tot Zorg-Zangeres, bij zangeres en coach Maartje de Lint van Zingen in de Zorg. Ze wordt opgeleid om bij thuiswonende mensen met dementie Individuele Zangsessies te verzorgen. Prachtig en dankbaar werk, helemaal passend bij haar wens om verbinding te maken door muziek en iets voor mensen te kunnen betekenen.

NHD, 16 september 2019: “De loepzuivere stem van Sanne Mallant vulde de Cultuurkoepel in Heiloo.”

Publiek: “Sanne wat heb jij geweldig gezongen tijdens het Kerstconcert in Monster. Italiaans, Spaans, Engels het maakt niet uit, fantastisch. Onnoemelijk genoten van jouw stem en rustige uitstraling. Chapeau.”

Uitkijkpost, 15 september 2019: “Het publiek werd getrakteerd op optredens van Ali B., Jan Smit, OG3NE en Sanne Mallant met haar gouden keeltje. […] Sanne Mallant trapte de avond af en zong een prachtig Italiaans duet met Juriaan Singels, geheel in lijn van de avond. Het klonk zo mooi en zuiver dat niet iedereen het droog hield.”

Publiek: “Sanne, ik heb genoten van je optreden aan de Middenweg in de Beemster. Moest stiekem even een traantje wegpinken.”

NHD, 17 augustus 2015: “[…] “Zij kan wel zingen zeg!” is het algemene oordeel van de luisteraars. Inderdaad heeft Mallant een heerlijke, warme klank en legt ze veel gevoel in de liederen van onder andere Dolly Parton en Leonard Cohen.”